Da bi neko postao uspešan skijaš, potrebno je da voli skijanje, ako je moguće, da počne što ranije sa treninzima, posveti im dosta vremena i, naravno, da ima jaku želju i volju.

Adekvatni treninzi uz profesionalne i iskusne trenere izuzetno su značajni za razvoj mladih skijaša i osnova na njihovom putu ka uspehu. Ali šta kada treninzi jednom godišnje u zimskoj sezoni nisu dovoljni?

Adekvatni treninzi uz profesionalne i iskusne trenere izuzetno su značajni za razvoj mladih skijaša i osnova na njihovom putu ka uspehu. Ali šta kada treninzi jednom godišnje u zimskoj sezoni nisu dovoljni?

Učestvovanjem na skijaškim kampovima koji se organizuju na glečeru u Austriji, na Kopaoniku i zatvorenoj stazi u Holandiji deca imaju priliku da se razvijaju kao skijaši, ali i kao mlade osobe.

U kampovima se održavaju skijaški treninzi, kondicioni treninzi, video-analize, kao i mnogobrojni izleti. Tako mladi skijaši unapređuju svoju tehniku, popravljaju određene elemente tehnike, uče o skijanju kao takmičarskom sportu i kontinuirano se pripremaju za zimsku sezonu.

Kao i za svaki sport, tako su i za skijanje bitni kontinuirani rad i redovan trening. Zato, ako postoji želja za napretkom, treba posvetiti dosta vremena kako bi ta želja postala stvarnost.

Na skijaškim kampovima deca se uče da vole sport i fizičku aktivnost. Uče se da je pravi način života zdrav način života i da je kvalitetno slobodno vreme ono koje se provede napolju, u prirodi, radeći ono što voliš.

Deca se sa kampova vraćaju vesela, raspoložena, puna energije i života, jačeg fokusa i bez potrebe za svakodnevnim savremenim vidovima zabave. Uvek su tu i nova prijateljstva, mnoštvo utisaka i uspomene koje se pamte ceo život.

Uz svakodnevne treninge, kako skijaške, tako i kondicione, jačaju se kosti i zglobovi, poboljšava se ravnoteža, jačaju se mišići donjeg dela tela, povećava se fleksibilnost.

Pored fizičkih dobrobiti, deca razvijaju individualnost, samostalnost i uče kako da funkcionišu u grupi bez roditelja.

Naravno, veliki plus je provođenje vremena u prirodi, na svežem vazduhu i uživanje u nestvarno lepim predelima, u našoj zemlji, ali i inostranstvu.

Uz adekvatne i redovne treninge, kao i iskusne trenere, koji su prošli isto, svako dete ima priliku da postane uspešan takmičar svetskog ranga. I svako ko razmišlja o takmičarskom skijanju trebalo bi da razmišlja i o skijaškim kampovima, koji se održavaju cele godine.

Rezultati nikada ne dolaze preko noći, kako za bilo šta u životu, tako i za skijanje. Ali zato je uz treniranje cele godine, jaku volju i ozbiljnu posvećenost cilj uvek jasniji i dostižniji.

MM Ski Racing