30.01.2019.

Iskoristite lepote čarobnog Kopaonika i budite u sigurnim rukama

Planina Kopaonik se smatra jednim od najvrednijih dragulja Srbije. Poznata i po nazivu Srebrna planina, pruža se od severozapada ka jugoistoku dužinom od oko 75 kilometara sa najvišom tačkom na 2017 metara. Jedan njen deo se nalazi pod zonom Nacionalnog parka Kopaonik, u okviru kojeg postoji veći broj zaštićenih prirodnih celina, ali i najveći skijaški centar u Srbiji.

Na Kopaoniku se u nižim delovima nalaze šumsko-pašnjačke zone, na višim delovima četinarske - smrčeve i jelove šume, a po stranama bukove i hrastove. Dakle, pravi raj za oči i pluća, oaza mira i spokoja, kojoj i te kako doprinose prohladan, svež vazduh, a opet i neke od najlepših i sigurni smo, neponovljivih panorama na svetu.

Pored svoje bogate i čarobne prirode, ova planina je u dobroj meri urbanizovana i jedna je od najposećenijih zimskih destinacija. Razloga za dolazan na Kopaonik je mnogo i mnogi smatraju da nisu ni bili na zimovanju (skijanju) ako nisu bar na sedam dana svratili na ovu planinu. Jer Kopaonik pruža ono što se na drugim mestima teško može naći.

Kako sve možete uživati na Kopaoniku

Osim što možete uživati u šetnji centrom Kopaonika koji je potpuno uređen, ovo mesto se može pohvaliti i dobrom zabavom i bogatim noćnim životom, zbog čega je čest izbor među mladima. Međutim, Kopaonik je odličan izbor i za porodice sa decom, koja mogu uživati u raznovrsnim sadržajima i zimskim aktivnostima kao što su sankanje, skijanje i klizanje. Posetioci svih uzrasta će sigurno uživati i u ispijanju toplih napitaka po brojnim kafićima, ali i isprobavanju najlepših lokalnih specijaliteta u restoranima prve klase.

Skijaške staze

Opet, ono zbog čega je ova planina nadaleko čuvena jesu fantastiče ski staze koje ljubiteljima ovog sporta pružaju nezaboravno iskustvo. Svaki spust je prava mala avantura, bilo da ste iskusni skijaš ili se tek učite ovom prelepom sportu i zimskoj aktivnosti.

Međutim, koliko god da imate iskustva, svaki teren ima svoje karakteristite i najsigurniji način da obezbedite sebe i svoje bližnje od bilo kakvih nepredviđenih situacija je pronalazak adekvatne škole za obuku skijanja. To praktično podrazumeva pronalaženje pouzdanog instruktora/instruktorke koji će vam odgovoriti na sva pitanja i nedoumice i na pravi način usmeriti ili ohrabriti, i što je najvažnije, pripremiti da iskoristite sve blagodeti blistavih kopaoničkih staza.

MM škola skijanja

Naša škola koja se nalazi u samom centru zbivanja ima da ponudi upravo ljude koji će svojim bogatim znanjem, iskustvom, ali i osmehom i izuzetnom energijom uliti poverenje svakom ko ima i najmanju sumnju.

Naučiće vas da iskoristite na najbolji mogući način svaki pedalj prekriven snegom i ukazati kako da na najlepši mogući način ostavite svoj trag na što više čuvenih staza ove planine.

Dakle, nema mesta za izgovore, ne postoji nimalo prostora za strah! Ne budite sumnjičavi ili lenji, već iskoristite sve prednosti zimske idile koja još traje, uživajte i dobro se zabavite – sa nama ste sigurni. Čekamo vas!