02.12.2019.

Kopaonik Trening Ski kampovi

Zima samo što nije, a sa njom i prvi sneg. Za većinu zima predstavlja prelazno godišnje doba pre proleća, kada je jedini cilj dobro se ušuškati ispod pokrivača i preležati je gledajući serije i filmove. Tinejdžeri i deca se ovome posebno raduju. Ali zima je za mnoge više od toga: Idealan period za nova iskustva, nove avanture i oprobavanje u zimskim sportovima, kao što je skijanje i snoubord.

Skijanje je savršen način da budete aktivni tokom hladnih meseci, da se napunite dobrom energijom i oprobate u nečemu novom. Ako mislite da je skijanje teško, verovatno ste u pravu, ali sve je u životu teško dok se ne proba prvi put. A onda uz dobrog učitelja i sticanje veštine i znanja – put do zadovoljstva nije predalek.

Čist vazduh, sunce i svakodnevna fizička aktivnost su upravo tri stvari koje Vam nedostaju u zimskim mesecima, a aktivni boravak na snegu Vam ih omogućava. Ako ste roditelj: nemojte dopustiti da Vaše dete „preleži“ ovu zimu u kući, već mu pružite nezaboravno iskustvo na Kopaoniku. Potrebno mu je samo dobro raspoloženje i dobra volja, sve ostalo se nalazi na ovoj prelepoj planini.

Zašto Kopaonik?

Kopaonik je naša najpoznatija planina i to ne bez razloga. Ponosni je dom mnogih četinarskih šuma, koje posetiocima ove planine pružaju idiličnu atmosferu mira i tišine. Pravo je mesto za zimovanje i odmor od svakodnevnice i zagušljivog gradskog vazduha, jer vazduh na Kopaoniku je nešto posebno; čist, svež i lekovit. A na sve to, tu su i jedinstveni zimski pejzaži, koji ostavljaju bez daha.

A ono najbitnije, jesu kopaoničke ski staze. Iskusnim skijašima su već dobro poznate i omiljene. Ali one su savršene i za početnike, pa čak i ako neko nikad do sad nije stao na skije, niti imao susreta sa bilo kojom ski stazom, na Kopaoniku će se lako snaći. A najlakše i najbezbednije je uz pomoć instruktora.

Najbolji način da se dođe do uspeha je uz pomoć iskusnih trenera koji su i sami jednom bili deca, na početku, bez ikakvog znanja, sa drhtavim kolenima, ali sa voljom i željom da rade. Danas su to ljudi koji su skijanju posvetili svoj život i karijeru i spremni su da svoje godinama sticano znanje i iskustvo podele sa drugima.

Nemojte dopustiti da ovo bude još jedna neaktivna i usnula zima. Iskoristite maksimalno sve blagodeti koje nam pruža ovo godišnje doba, kao i naša čarobna planina. Vaše dete će Vam biti zahvalno, a videćete da će sledeće godine i samo pitati da li može ponovo da ide na Kopaonik i bude deo naše ski porodice.